Muški stilovi uređenja interijera

17.03.2016. 13:08

 

Tamne boje prostorija, jednostavne linije, otporni materijali, naglašeni detalji, udobnost i funkcionalnost definiraju i karakteriziraju muški izgled dizajna interijera. Zbirkom fotografija nekih od primjera dizajna interijera ćemo vam pokazati kako postići muški stil u modernom dizajnu interijera i uređenja.

 


Ovakav stil naglašava spektakularne i upečatljive elemenate i prirodne detalje kao što su zidovi, podovi, strop, sobni namještaj i tkanine. Udobne i duboke boje za sobu, metal, kamen i drvo, ukrasne tkanine izrađene od prirodnih vlakana omogućuju stvaranje funkcionalnog i modernog interijera i uz mali budžet, s naglaskom na ljepotu i eleganciju u svojoj jednostavnosti.

 


Muški stil dizajna interijera odražava životni stil i ukus vlasnika. Kada je riječ o kreiranju tog dizajna odnos između veličine TV panela i kauča, materijala korištenih za namještaj prostorije i prisutnost grubih površina ili snažnih prirodnih materijala je doista važnan.

 

 

 

Ovaj stil interijera je funkcionalan, umjeren u uređenju prostorije i vrlo osoban. Muškarac koji živi sam, a potpuno je prepušten poslu i koristi dom uglavnom za jesti i spavati, ima vrlo različite potrebe od muškarca koji redovito pozva društvo na zabave u stanu. Isto tako svaki muškarac u svom domu zna koja mu je prostorija najvažnija za životni prostor.

 


Muški stil uređenja interijera karakteriziraju bogate, duboke i tamne boje prostorija. Izvrstan primjer su kraljevsko plava, tamno zelena boja, srednje do tamno sivi tonovi, srednje i tamno smeđa boja i crna boja. Za ukrasne detalje možete koristiti one u bijeloj, svijetlo žutoj, narančastoj, ljubičastoj ili rozoj boji, jer izgledaju sjajno kao kontrast tamnim površinama.

 

 

 

Svjetle i tamne smeđe boje su povezane s drvenim, sive i crne nijanse odgovaraju materijalima kao što je metal, a ostale boje se mogu dodati interijeru kao tkanine ili mali dodatci, ukrasi i dr. Metal, drvo, kamen i koža su idealni materijali za uređenje interijera u muškom stilu.

 

 

Moderan dizajn interijera u muškom stilu naglašava odnos između funkcije, oblika, boja i praktičnosti. Svaka osoba ima svoj ukus, a svaki dizajn interijera u muškom stilu obilježava jedinstvena kombinacija boja, oblika i tekstura.

 

 

Na kraju, pogledajte našu galeriju, a upravo dobivenu inspiraciju podijelite prijateljima na društvenim mrežama! :) 

Fotografije

man14man17man19man5man7man21man22man23man25man26man27man28

Prethodni članci