HRAST: od drva do parketa

15.03.2015. 11:52

http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Hrast%20-%20Masiv%20-%20Petrina.jpg

 

Hrast je već stotinama godina pojam postojanosti i pouzdanosti. Može doseći starost od 500 do 800 godina, dok mu visina doseže 40 metara. Razgranate, nepravilne i široke krošnje, hrastovina je tvrda i trajna, te spada u naše najkvalitetnije drvo. Ima veliku zastupljenost prilikom uređenja unutrašnjeg interijera. Od  njega se izrađuje namještaj, stepenice  i različite vrste parketa.

 

http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Petrina%20-%20Hrast%20-%20PROSTOR.JPG

 

Hrastov parket, zbog svoje karakteristične boje i čvrstoće predstavlja jedan od najprepoznatljivijih simbola Hrvatske. Klasični hrastov parket je, kod nas, ali i u svijetu, sinonim za parketni pod. Ima uske žućkasto-bijele godove, dok je sredina svijetlo do tamno smeđe boje. Srednja gustoća sirovog drveta je oko 0,65 (0,39 - 0,93) g/cm³. Hrastovina je tvrda, žilava, vrlo trajna i dobro se obrađuje.
Odlikuju ga sljedeće karakteristike:

EKOLOŠKI PRIHVATLJIV

Ljudi se danas sve više okreću ekologiji i razmišljaju o onome što je prihvatljivo u njihovoj okolini. Odabir hrastovog parketa jedan je od načina da živite po tom principu, jer je ovu vrstu parketa moguće reciklirati.

http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Vrsta%20-%20Hrast%20-%20Petrina.jpg

PRISTUPAČNA CIJENA

Ugrađivanje hrastovog parketa ulaganje je koje će se vam se višestruko isplatiti. Naime, osim pristupačne cijene, parket hrast je isplativa investicija jer općenito povećava tržišnu vrijednost kuće.

 http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Hrast.jpg

 

LJEPOTA I RAZNOLIKOST

Današnje tržište nudi različite vrste hrasta koji će udahnut novi život i eleganciju vašem prostoru. Moguće je uštedjeti mnogo novaca redovnim čišćenjem i održavanjem, pa ćete tako produžiti život svojim parketima i odgoditi proces zamjene ili obnove parketa.

 

http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Parket%20-%20Hrast%20-%20Petrina.jpg

 

TRAJNOST

Hrastov parket je svakako najkvalitetniji pod koji možete imati u svome domu ili uredu. On sadrži visok stupanj elastičnosti i čvrstoće, te je idealan izbor za podove koje izlažemo velikim opterećenjima. To je razlog zašto je čest odabir u centrima i na drugim zatvorenim, javnim mjestima. Njegova izdržljivost je ono što ga čini poželjnim i zbog čega se uspinje na ljestvici odabira i u stambenim prostorima.

 http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Masiv%20-%20Hrast%20-%20Petrina.jpg

Nadamo se da ste ovim člankom dobili jasniju predodžbu o kvaliteti i vrijednosti parketa Hrast. Pouzdan je i po mehaničkim i po estetskim svojstvima i zato ne možete pogriješiti ako se odlučite za ovu vrstu.

 Ukoliko Vam se članak sviđa, molimo da ga podijelite. :-) Hvala!

 

 

http://www.parket-petrina.hr/files/news/3442/Facebook%202.gif

Fotografije

parket_hrast_petrina_1parket_hrast_petrinaParket - Hrast - PetrinaHrast Natur - PetrinaHrast -Petrina - 01Hrast - PetrinaPetrina - HrastVrsta - Hrast - PetrinaPetrina - Hrast - PROSTOR

Prethodni članci